Ons team

Wie zijn wij?

De vijf ambulante begeleiders van Marieva Zorg hebben een passende opleiding gevolgd en veel ervaring in het werkveld. Wij zijn geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en willen op alle fronten bijblijven. Want, zo weten wij, ‘alleen zo kunnen we onze kennis optimaal houden en daarmee de kwaliteit waarborgen’. We zijn een enthousiast en betrokken team.

Wij zijn een kleinschalige zorgorganisatie in Zeeland. Wij vinden persoonlijke aandacht heel belangrijk en bij ons heeft de cliënt de regie in je hulpvraag. We willen samen werken aan een betere toekomst. Doordat we een klein team zijn, zijn er ook korte lijntjes en daarom kunnen we jou helpen.

Waar voorop staat

Teamfoto-Marieva-Zorg-Ons-Team-Middelburg-Kantoor-Ambulante-Hulpverlening-Zeeland-contact

Maak kennis met ons!

Bekijk hieronder alle medewerkers van Marieva Zorg. Je komt meer te weten over onze achtergronden en hoe wij werken. Daarnaast lees je over hoe wij jou hulp bieden en hoe wij als collega's zijn.

Bij Marieva Zorg heeft één begeleider de BIG-registratie en een ander de SKJ-registratie (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Het BIG-register geeft duidelijkheid over wat een zorgverlener kan en mag. Met een SKJ-registratie laat je aan jeugdigen, ouders en opdrachtgevers zien dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden in complexe situaties.

Ben je benieuwd naar ons team? Kijk dan snel verder

Ons team

Wij staan voor je klaar

Maria Vastenhoud-Docters van Leeuwen

“Tijdens de begeleiding en ondersteuning van de cliënt een vertrouwensband met hem of haar opbouwen, is de mooiste uitdaging die er is. Maar ook om die ander een eind op weg te helpen, zodat hij of zij weer zelf de regie over zijn of haar leven op kan pakken. Dat is mijn doel en passie.”

Na haar studie M.D.G.O agogisch werk (SPW) ging Maria Vastenhoud-Docters van Leeuwen in 1994 in de gehandicaptenzorg werken. De eerste jaren in verschillende woonvoorzieningen in de begeleiding, vanaf 2006 als coördinerend begeleidster in de ambulante begeleiding.

Maria heeft altijd gewerkt met mensen met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast werkte ze een lange periode met mensen met schizofrenie, autisme, gezinnen met één of beide ouders met een verstandelijke beperking, mensen vanuit de reclassering aangemeld en mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Heel belangrijk vindt Maria het om zich te blijven ontwikkelen. Ze volgde cursussen en trainingen als autisme, sociaal netwerk, Psychiatrie, Bol (Begeleid ontdekkend leren) en EIM (Eigen Initiatief Model, training ‘Geef me de 5’ (autisme) en de training hbo post ‘Signs of Safety’. Ook slaagde ze voor MHBO Psychologie en heeft ze de hbo-certificaten ‘Niet aangeboren hersenletsel’ en ‘Systematisch Rehabilitatiegericht handelen’ behaald.

Maria-Marieva-Zorg-Zorgondernemer-Marievazorg-Zorg-Ambulante-Hulp

Zorgondernemer

Wanda-Marieva-Zorg-marievazorg-Zorg-Medewerker

Wanda Ganesh

“Respect, vertrouwen, gelijkwaardigheid en humor zijn voor mij belangrijke aspecten in het leven. Door dit uit de dragen in mijn werk, ben ik toegankelijk voor de cliënt.”

Wanda Ganesh wist altijd al dat ze met mensen wilde werken. Na het behalen van haar SPW-diploma ging ze meteen aan de slag als woonbegeleider in een gezinsvervangend tehuis en als ambulant begeleider. Beide functies zijn uiteindelijk opgegaan in de functie coördinerend begeleider. Inmiddels is Wanda al sinds 2000 werkzaam in de hulpverlening. Ze begeleidde mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag, LVB, autisme, psychische problematiek en NAH.

Gedurende die periode volgde Wanda cursussen, zoals onder andere de methodiek Bewust Ontdekkend Leren (BOL)/ Eigen Initiatief Model (EIM), cursus psychiatrische problematiek, cursus Sociale Netwerk en de cursus HBO-Post Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen, training ‘Geef me de 5’ (autisme) en de training hbo post ‘Signs of Safety’.

Wanda: “Met één op één begeleiding bereik je meer. Je leert de cliënt goed kennen en er ontstaat een vertrouwensband. Die is nodig om de cliënt op de juiste manier, zo zelfstandig mogelijk én in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving te begeleiden en zich te laten ontplooien.”

Marlies Woudenberg

“Mijn kracht ligt in het zoeken naar mogelijkheden en het beste uit de cliënt naar boven te halen. Ik toon begrip en verplaats me in de cliënt en ben daardoor erg toegankelijk.”

Marlies Woudenberg is sinds 1 december 2018 als ambulant begeleider verbonden aan Marieva Zorg. Na de middelbare school werkte ze vijftien jaar bij een bank. Al die jaren bleef ze zeggen dat ze ooit nog eens in de zorg wilde gaan werken, want Marlies wilde met haar hart werken, in plaats van alsmaar te moeten presteren en scoren.

Uiteindelijk liet Marlies zich in 2012 omscholen. Ze ging de 3-jarige opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg volgen en werkte daarnaast bij een grote instelling in de gehandicaptenzorg met cliënten met verschillende ontwikkelingsniveaus en beperkingen, zoals autisme, borderline, angststoornissen, schizofrenie en hechtingsproblematiek. Met cursussen bleef ze zich verdiepen en ontwikkelen. Onlangs startte Marlies met hbo Social Work.

De stap naar Marieva Zorg was een hele bewuste keuze. Marlies: “De persoonlijke aandacht is wat mijn werk zo mooi maakt. Ondersteunen waar nodig, maar ook kijken naar de kwaliteiten en vaardigheden die de cliënt heeft. En dat alles doe ik in een fijn team, waar ik altijd op terug kan vallen.”

Marlies-Marieva-Zorg-marievzorg-Medewerker-Hulp-zorg
Anita-Marieva-Zorg-marievazorg-Hulp-Zorg-Medewerker

Anita Israel

“Werken bij het team van Marieva Zorg ervaar ik als een warm bad. Respect, zijn wie je bent, je veilig voelen zijn kernwoorden waar ik voor sta. Ik hoop dat daardoor ook de cliënten de begeleiding als een warm bad ervaren.”

Zo’n 35 jaar geleden kwam Anita vanuit Limburg naar Zeeland om er een opleiding in de economische/toeristische sector te volgen. Maar na een paar jaar was ze nog steeds onrustig in haar werk en maakte ze de stap naar de interne opleiding tot Z-verpleegkundige bij een grote Zeeuwse instelling. Uiteindelijk bleek dat een goede keus, want Anita heeft er 28 jaar gewerkt. Naast het werken op de groep, was ze ook een paar jaar lid van de Ondernemingsraad en heeft ze de laatste jaren lesgegeven in verpleegtechnische handelingen. Ondanks de interne cursussen wilde Anita toch meer verdieping in haar vak en heeft ze in 2011 de studie HBO-Verpleegkunde afgerond. De hbo post training ‘Niet aangeboren hersenletsel’ is de huidige uitdaging.

Anita: “Door mijn stage in de thuiszorg heb ik ervaren hoe fijn het is de mensen in hun thuissituatie te kunnen helpen. Dit trekt me ook heel erg aan bij Marieva Zorg, waar ik sinds november 2019 als ambulant begeleider de cliënten één op één, vaak thuis, mag ondersteunen.”

Alison Nuis

“Iedere cliënt mag zichzelf zijn en moet zich veilig kunnen voelen, dat vind ik heel belangrijk. De kernwaarden respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid staan bij mij voorop.”

Alison Nuis is sinds 1 november 2020 werkzaam bij Marieva Zorg. In 2018 rondde ze de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg af. Tijdens haar opleiding heeft Alison in verschillende sectoren ervaring opgedaan. Ze liep stage in een verpleeghuis, op de dagbehandeling voor mensen met NAH, Parkinson en Dementie. Ook liep ze stage in een GGZ-instelling waar ze verschillende psychiatrische ziektebeelden zag. Tijdens haar afstudeerjaar koos ze voor een stage binnen de jeugdzorg. Na de studie werkte Alison nog een tijd als pedagogisch medewerker op een school die onderwijs én hulpverlening biedt aan jongeren met diverse (gedrag)problematieken tussen 12 en 18 jaar. Alison startte in 2019 met de hbo-opleiding Social Work flexibele deeltijd.

Alison: “Wat mij meteen aansprak bij Marieva Zorg was de persoonlijke aandacht voor de cliënt en de diversiteit van de doelgroep. De cliënt staat centraal. We kijken naar wat er wel goed gaat en wat er wel mogelijk is. Geen dag in ons werk is hetzelfde, hoorde ik collega’s zeggen en daar sluit ik me bij aan. Wij hebben uitdagend werk dat veel voldoening geeft!”

Allison-Mariava-Zorg-marievazorg-Medewerker-Ambulante-Zorg